Case Study - Marks & Spencer Longwell Green, Bristol, UK

Project data

  • Customer
  • Marks & Spencer
  • Value
  • £5.2 million
  • Programme duration
  • 22 weeks
  • Completion date
  • April 2009
  • Project Manager
  • Davis Langdon LLP
  • Architect
  • Styles & Wood
  • Quantity Surveyor
  • Gardiner & Theobald
  • Structural Engineer
  • Melliss LLP
  • M&E Engineer
  • SDS

Overview

ISG was handed the developer’s shell at the Longwell Green site on the outskirts of Bristol, to fit out to M&S’s design guide 10. This new store was one of the first to be fitted out to this design concept and would be a benchmark for future stores, which meant the client put a great emphasis on quality. Within the shell, ISG was tasked with installing a mezzanine level to increase the available floor space. The two floors were then linked by two lifts and a double escalator installation.

MS
MS Longwell

Marks & Spencer

The fit out included an extensive clothing department, a food hall and a large home section. There was also service installation for the whole shop and the specialist equipment required for the M&S café. 

The client was impressed with the end product and the design concept has since been emulated across the country.