Case Study - John Lewis, Kingston, UK

Project data

  • Customer
  • John Lewis Partnership
  • Value
  • £2m-£5m
  • Area
  • 34,605 sq ft
  • Form of contract
  • Programme Design & Build Contract
  • Programme duration
  • 22 weeks
  • Completion date
  • 01/10/2013
  • Project Manager
  • John Lewis Partnership
  • Architect
  • Brooker Flynn Architects
  • Quantity Surveyor
  • Bruce Shaw Partnership
  • M&E Engineer
  • Lateral Technologies & Solutions

Overview

In 2013, ISG fitted out 18 independent beauty brand concessions in John Lewis, Kingston in ten days utilising a collaborative approach.

Phase one of the project saw the two existing atria located at the centre of the store infilled and replaced with a structural steel support frame. A concrete floor was also laid on a metal decking to create new atria to separate the Waitrose and John Lewis sales floor areas.

The second stage was a refurbishment of the ground floor of the department store. ISG has since been awarded three further stores under John Lewis Partnership including the department store at WestQuay, Southampton.

J Lewis