BBC Cardiff project featured in New Civil Engineer

24 July 2017

BBC Cardiff visualisation - ISG

The steel frame installation at our landmark BBC project in Cardiff has made the headlines in the July edition of trade publication, New Civil Engineer.

In an article entitled, ‘Light and space’, ISG project director Kevin McElroy explored the reasons why the steel frame is not simply a structure but a key design element of this amazing new home for the BBC in Wales.

“Steel for the upper levels has been used for a number of reasons, such as speed of construction and the ability to create the 18m-long clear spans in the offices, which provides the BBC with maximum flexibility,” he said.

Around 2,100 tonnes of structural steel has been used in the five-storey, 13,900 sq m BBC Cymru Wales Broadcasting House.

The building will be home to 1,200 staff and is scheduled for completion in Spring 2018.